Sajtószoba archívum - 2005. év

Zöld áram a Vért-től
A Vértesi Erőmű Rt. új projektet kezdett a biomassza tüzelésének megvalósításáért. Az Oroszlányi Erőműben megvalósul az 1. sz. kazán retrofitja és kiépül egy olyan biomassza előkészítő- és feladó rendszer, amely biztosítani fogja a kazánok bio-tüzelőanyag ellátását. A beruházás október 20-án elkezdődött az 1. sz. kazán helyszíni munkáival.

2005.október 20.

Zöld áram kedvező gazdasági kondíciókkal - A Vértesi Erőmű Rt. folytatja biomassza programját
A Vértesi Erőmű Rt. új projektet kezdett meg a biomassza tüzelésének megvalósítása érdekében. Ennek során az Oroszlányi Erőmű egyes kazánjai átalakításra kerülnek és kiépül egy olyan biomassza előkészítő és feladó rendszer, amely biztosítani fogja a kazánok bio-tüzelőanyag ellátását. A tervezett beruházással a négy tüzelőberendezésből kettő alkalmassá válik részleges biomassza tüzelésre.

2005.október 05.

Szenet hozhat Katrina
Az emelkedő benzinár, a fenyegető világméretű energiaválság újra ráirányította a figyelmet az olyan hagyományos energiahordozókra, mint a szén. S bár Európában már alig van mélyművelésű bánya, Kínában és Dél-Ázsiában ma is a széné a főszerep. Szakértők szerint nálunk sem kell még véglegesen leírni.

2005.szeptember 09.

Szerződött a Vért és az OSz Rt.
Az OSz Rt., mint hőszolgáltató és a Vért, mint hőtermelő között 1997-ben aláírt Hosszú Távú Hőértékesítési Keretszerződés van érvényben, amely 2020-ig hatályos. 2004. év elején, az időközben történt hatósági árváltozások következtében az OSz Rt. véleménye szerint a Keretszerződésben szereplő gázár alapú hődíj-meghatározás időszerűtlenné vált, annak módosítását javasolta.

2005.július 11.

Rendkívüli Közgyűlés a Vért-nél
A Vértesi Erőmű Rt. július 08-án Rendkívüli Közgyűlést tartott. A Közgyűlés két napirendi pontjában személyi kérdések szerepeltek.

2005.július 11.

Újabb szerződést kötött a Vért a SES-sel
Korábban már hírt adtunk a Vértesi Erőmű Rt. új projektjéről, mely az Oroszlányi Erőmű kazánjainak átalakítására vonatkozik. A tervezett beruházással a négy tüzelőberendezésből kettő alkalmassá válik részleges biomassza tüzelésre.

2005.június 20.

Vértesi jövőkép a bioenergia-hordozók tükrében
A Vértesi Erőmű Részvénytársaság (Vért) környezetvédelmi célú tevékenységét alapvetően határozza meg az elmúlt évek során az egyre szigorodó környezetvédelmi normáknak való megfelelés. A környezetvédelmi továbbműködés környezetvédelmi feltételei megteremtődjenek.

2005.május 13.

Éves Rendes Közgyűlés
A Vértesi Erőmű Rt. Éves Rendes Közgyűlésének két állandó témája van: az előző üzleti év lezárása és a tárgyi év üzletpolitikájának meghatározása.

2005.április 08.

Oldalszám: 1 2